Indkøring

Det kan være svært og hjerteskærende at skulle forlade og overlade sit barn til andre i nye omgivelser. Det bedste man som forælder kan gøre, er at lade barnet mærke, at man er helt tryg ved, at barnet nu skal være i børnehaven sammen med pædagogerne. Og at vi pædagoger og I forældre har god kontakt, så barnet oplever at mor og far er trygge ved de voksne i børnehaven, at vi vil hinanden det godt. Tal gerne om de voksne i børnehaven hjemme og hjælp på den måde børnene med at blive trygge ved os.

Det er meget krævende at starte i børnehave, så det er godt med korte dage i starten og med en ugentlig fridag om muligt.

Når barnet starter i børnehave forløber det typisk således:

1. dag: Barnet er på besøg nogle timer med en forælder og går hjem før frokost.

2. dag: Barnet bliver og spiser frokost sammen med en forælder og går hjem efter frokost.

3. dag. Barnet prøver at være alene i børnehaven en kort stund om formiddagen og forælderen kommer tilbage, spiser med, hører evt. eventyr og går derefter hjem.

4. dag. Er det hele gået fint, kan barnet på fjerde dag være i børnehaven selv til spisning og eventyr.

Der kan være behov for individuelle måder at indkøre på, hvilket forældre og pædagoger aftaler sammen.

Mens I forældre er her under indkøringen, anbefaler vi meget at I deltager i de daglige praktiske gøremål. F.eks. at rive, feje, luge, skrælle grøntsager eller andet. Det letter barnets indkøring i hverdagen her. Kom og spørg, hvis I mangler en opgave at tage fart på.