Påklædning

 

I Stjernedalen er vi udenfor hele tiden og børnenes påklædning SKAL derfor være i orden.

Vær opmærksom på at børnenes tøj er praktisk og let at bevæge sig i, og vær gerne bevidst om hvilke motiver og prints der er på tøjet. Nogle børn kan nemlig ikke lide ”uhyggelige” udtryk, og nogle børn bliver en del af det tøj de har på. Prints på tøjet må ikke fylde så meget, at det dominerer barnets leg og forstyrrer legen med de andre børn.

Det kan være godt at tjekke vejrudsigten om aftenen eller morgenen.

Barnet møder klar i tøjet, altså f.eks. med regntøj på. I vinterhalvåret skal børnene have regnbukser/termobukser på fra morgenstunden, hvis det er vådt.

Husk NAVN i tøj og fodtøj. Det sparer os for meget tid, som kan gå til børnene.

Vi anbefaler følgende påklædning:

– Regntøj (også om vinteren, evt. uden på flyverdragten) -gerne den gammeldags type af gummi, som kan holde tæt, når man leger i en vandpyt

– Efterår og forår: Thermotøj og regntøj yderst

– Uldundertøj eller en blanding af uld og silke. (forår, efterår og vinter). gerne med lange ærmer og ben. Sved kan transporteres uden at fugte inderste tøjlag, hvilket kan få barnet til at fryse. Spørg evt. pædagogerne hvor det kan købes.

– Varme indesko til eventyrhuset   

– Hat/hue. Solhat eller kasket i stedet for solbriller. Om vinteren anbefaler vi elefanthuer, eller halsedisse og hue , og det er godt med både en tynd og en tyk hue. Ingen halstørklæder eller tørklæder af hensyn til sikkerheden.

– Skiftetøj til årstiden, dvs ekstra sæt af strømper, underbukser, langærmede trøjer og bukser. Børnene har hver sin kurv i garderoben til skiftetøj. Tjek kurven løbende og tag venligst tøjet med hjem inden ferier. Husk også at tage fodtøj med hjem som er blevet for småt.

– Flyverdragr og gerne todelt flyverdragt med god intakt membran, robust ydermateriale og hætte på. Da vi skiftevis er både ude og inde, er det en fordel, hvis flyverdragten er todelt. så kan jeres barn nøjes med at tage jakken af ved spisning og eventyrfortælling. Ved todelte sæt er det vigtigt at der er smæk/seler på bukserne.

-Vandtætte luffer med foer, gerne den slags som er lange i skaftet, så de kan trækkes over flyverdragen, med elastik ved håndledet. Fingervanter/muffedisser hvis børnene selv kan tage dem på. Igen er det vigtigt med navn i.

– En tyk uldsweater eller en god fleece-trøje – så kan vi justere påklædningen i løbet af dagen.

– Mindst to par tykke uldsokker

– Bleer hvis barnet stadig bruger ble, af den type som kan åbnes og lukkes i siden

– Rygsæk om onsdagen, som kan lukkes foran med brystrem og som har polstrede remme. og som kan indeholde madkasse, drikkedunk og evt. en trøje eller regntøj. Husk navn på af hensyn til nyt personale.

– Fodtøj om vinteren: gerne støvler af kamiktypen med aftageligt indvendigt uldfoer og nederste del af støvlen med gummi. Øverste del med Goretex membran. De er vandtætte. Gerne så store at der er plads til en uldsok og luft omkring foden. Vi anbefaler Goretex sko i efteråret og foråret, som er varme og vandtætte. Forede gummistøvler er også gode.

 

Der skal ALTID hænge et sæt ekstra overtøj i børnehaven i vinterhalvåret, samt ekstra vanter/luffer samt et par støvler, hvis det pludselig regner eller barnet får lyst til at lege med vand og mudder.
Husk at hænge fodtøjet op, når I går hjem om eftermiddagen, så rengørngpersonalet kan komme ud i hjørnerne af garderoben.

Opskrivning på venteliste

Vil du skrive dit barn op på ventelisten, så klik her.