Skovgruppen – Privat skovbørnehave i Virum

Vi har med stor glæde startet en skovgruppe, der som udgangspunkt har plads til 12 børn. Du er meget velkommen til at skrive dit barn op til skovgruppen her.

Vi har været så heldige at få lov til at bruge dette gamle skovløberhus ”Skovhuset” som base. Naturklubben ”Oasen” holder også til her, hvilket betyder, at der kan komme en mindre gruppe børn på besøg nu og da. Der er et booking system, så i de perioder hvor vi bruger huset, især om morgenen og om eftermiddagen vil vi have det for os selv. Vi tilbringer en stor del af dagen udenfor, for vi har både en dejlig skov omkring os, en fin naturgrund omkring huset og Furesøen ligger 100 meter nede ad vejen.

Om morgenen og om eftermiddagen mødes vi i og omkring Skovhuset, ligesom vi også kan opholde os i huset på meget kolde og våde dage. Huset har ikke været brugt i nogle år, men er nu blevet gjort grundigt rent, så vi kan begynde at puste nyt liv i det. Det trænger til en kærlig hånd både ude og inde, hvilket vi vil give det hen ad vejen, også på nogle arbejdslørdage for forældre. Stedet er fuldt af muligheder.

Skovbørnehaven er en Rudolf Steiner børnehave og en knopskydning til Udebørnehaven Stjernedalen, som ligger på Viggo Stuckenbergs Vej 8 i Lyngby. Det er en privat børnehave, som administreres af Børneringen. I er velkomne til at besøge Stjernedalens hjemmeside. hvor der findes detaljerede beskrivelser af Stjernedalens pædagogik, historie, traditioner, fester, læreplan, artikler samt yderligere praktiske informationer.

Hvad kendetegner skovbørnehaven?

Selvfølgelig at vi ”bor”omgivet af skoven og alt hvad den byder på af spændende liv og leg. Vi tror på at barnets egen udviklingsrejse næres gennem fri leg, en fast og gentagelsespræget dags-, uge- og årsrytme, sangleg og eventyr, gennem et samspil med den skønne natur, der omgiver os, – samt gennem praktiske og kunstneriske aktiviteter.

Noget at det bedste vi kan gøre for vores børns udvikling, er at lade dem lege. Lege frit – uden at vi som voksne strukturerer og styrer legen. Vores voksenbidrag er i stedet at skabe rammer, der stimulerer børnenes naturlige kreativitet, udfoldelse og leg.

Børnene oplever hver dag i børnehaven voksne, der er i gang med praktiske, meningsfyldte gøremål – og skabende arbejde. Børnene får lyst til at være med på deres egne præmisser – og aktiviteterne inspirerer dem og afspejler sig i deres leg.

Dagen starter altid med sangleg – enten inde eller ude. Her stemmer vi os til dagen og til hinanden. Vi synger en masse dejlige sange med fagter og bevægelse til. Sangene bliver gentaget over flere uger, afstemt efter årstiden. Sidst på dagen får børnene fortalt eventyr, gerne med dukkespil til. En vigtig del af børnehavelivet hos os er de mange årstidsfester, der ligger som en lysende perlerække gennem hele året.

Børnene vil ud over dags- og ugerytmen, opleve en årsrytme, der følger årstidernes skiften og højtiderne. Vi vil forberede og fejre fester som fastelavn, påskefest, pinsefest, sommerfest, høstfest, lanternefest og jul. Til en del af festerne vil forældrene blive inviteret med. Vi vil stemme sindene til de forskellige højtider gennem forberedelser i hverdagen. For eksempel vil vi i sensommeren besøge en bondegård for at være med til at høste korn. Vi vil filte høns og kyllinger til påske, lave pinsefugle, som vi vil flyve med til pinsefesten – og lave lanterner, som vi vil lyse med i mørket til lanternefesten.

Dagsrytme

Tid Aktivitet
7.30 – 9.00 Ankomst og leg i haven eller huset
9.00 Sangleg, derefter formiddagsmad.
9.30 Tur i skoven mandag og onsdag, tirsdag laver vi suppe på bål, torsdag maler vi og fredag bager vi.
11.30 Frokost
12.30 Eventyr
13.00 Leg i haven/aktivitet
14.00 Eftermiddagsmad
14.30 – 15.00 Oprydning og afhentning

Praktisk information

Åbningstider

Børnehaven vil være åben kl. 7.30 til 15. Der vil være lukket i juli måned og i ugen mellem jul og Nytår. Desuden lukket torsdag og fredag i uge 7 og i uge 42 og dagen efter Kristi Himmelfart, samt Grundlovsdagen.

Personalet

Personalet består af en erfaren Steiner pædagog Pablo, og desuden en erfaren medhjælper Alexandra. Når gruppen er fuld vil der være endnu en medhjælper, og Kirstine fra Stjernedalen vil give en hjælpende hånd, når der er brug for det.

Madordning

Der er ligesom i Stjernedalen en madordning, så børnene kun skal have madpakker med én dag om ugen. Vi serverer formiddags- og eftermiddagsmad for børnene i form af brød eller ris- eller majsgaletter samt frugt og grønt. Det er et vegetarisk køkken med økologiske og biodynamiske råvarer. Vi vil spise grød og suppe, ofte tilberedt på bål, bage boller og spise rugbrødsmadder med bl.a. grøntsagspostej og ost.

Betaling

Det koster 2100 kr at gå i børnehaven pr. måned, desuden 400 kr for maden.

Har du yderligere spørgsmål, så ring gerne på tlf. 29804758 eller send en mail.